Här kommer elbussen!

27 november 2020

Årets bussdesigntävling är avgjord. Vinnare är klass 5A på Gruvans skola Långberg. Dekalen med det glada tillropet fästs nu på samtliga bussar i Nyköpings stadstrafik.

Förra året fick vi helt nya elbussar i stadstrafiken i Nyköping. Att de körs på el har inte synts på bussarna, förrän nu. För att designa den unika dekalen bjöds elever i åk 4–6 in till en tävling i höstas. Nyköpingsborna fick rösta på kommunens webbplats och ”Här kommer elbussen!” fick flest röster.

Långbergsskolan har vunnit tävlingen tidigare och hade även i år med många av finalbidragen. Bakom det stora engagemanget i klasserna står bildläraren Susanne Fragoulis Andersson.

Tävlingen är ett samarbete mellan Nyköpings kommun, Sörmlandstrafiken och Nobina. Syftet är att göra det möjligt för barn och unga att vara delaktiga samt att få känna sig hörda och sedda i det offentliga rummet. Tävlingen ska också uppmuntra till att vilja resa med kollektivtrafiken. I år hade tävlingen även syftet att öka kännedomen om att alla bussar i stadstrafiken går på el.

Hilda.jpg

Utöver äran att vinna och få sin teckning på alla stadsbussar fick Hilda som ritat vinnarbidraget (nr tre från vänster) och hennes klasskompisar i 5A åka en helt egen specialtur i stan. Det bjöds också på fika till tonerna av glada skratt och jubel. Grattis Hilda, 5A och läraren Susanne!

Tidigare år har tävlingen inneburit att elever ska designa en hel buss. Just nu rullar en rosa buss med budskapet ”Vi elskar Nyköping” och den unika bussen kommer att få sällskap framöver. En ny tävling arrangeras 2021 så tips till alla sugna elever och lärare där ute är att hålla utkik!
Läs mer om bussdesigntävlingen.