Slutantagning till gymnasiet 2024 klar

27 juni 2024

Slutantagningen inför gymnasiet läsåret 2024/2025 är nu klar och resultatet finns på Gymnasiewebben. Du använder samma inloggningsuppgifter som vid din ansökan för att logga in och se ditt antagningsbesked. Sista dag att svara ja/nej är 30 juli. 

Du som inte är folkbokförd i Nyköping, Oxelösund eller Trosa men har sökt till vår region får hem ett antagningsbesked per post. På det antagningsbeskedet finns inloggningsuppgifter så att du kan logga in i Gymnasiewebben. 

  • Du som är antagen och/eller står som reserv till något program ska logga in på Gymnasiewebben och svara ja/nej på ditt antagningsbesked
  • Du har till 30 juli på dig att svara
  • På antagningsbeskedet finns viktig information om tid och plats för upprop
  • Reservantagningen kan påbörjas först efter den 30 juli när alla svar kommit in på Gymnasiewebben och det blir tydligt var det finns reservplats kvar. Så det är viktigt att du svarar ja/nej senast 30 juli. 

Du som har lämnat en intresseanmälan till ett individuellt introduktionsprogram på någon gymnasieskola eller har sökt ett program inom anpassad gymnasieskola kommer att kontaktas av skolan under sommaren med information om uppropsdatum.

Vad händer under sommaren?

Under sommaren avvaktar Antagningskansliet alla elevers svar på Gymnasiewebben. Det är viktigt att du svarar ja eller nej till det gymnasieprogram du har blivit erbjuden plats på - läs gärna mer här hur du svarar på ditt antagningsbesked. 

För dig som står i reservkö händer ingenting under sommaren. Reservantagningen påbörjas först vecka 32 då alla svar kommit in på Gymnasiewebben och det blir tydligt var det finns reservplatser lediga.

Mer information 

Önskar du göra en förändring i din ansökan inför reservantagningen ska du ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig. I Nyköpings kommun har studie- och yrkesvägledare sommarjour så att du alltid kan få hjälp. Du når dem på adressen syvnykoping@nykoping.se.

Har du några frågor angående antagningen kan du ställa dessa via e-post antagningskansliet@nykoping.se eller ring oss på telefon 0155 - 24 80 80. Antagningskansliet har semesterstängt veckorna 28 – 30.

Svar på de vanligaste frågorna om gymnasiestart har vi samlat här på webbsidan Mitt gymnasieval.

Du hittar statistiken för slutantagningen på Mitt gymnasieval.