Sista chansen att besöka utställningen om Skavstas utveckling

9 november 2023
Bo, bygga och miljö

Hur kan Skavsta bli ett levande område med över 10 000 arbetsplatser? I en internationell tävling får unga chansen att ge sina förslag på framtida utformning. Resultatet går att beskåda i Stadshusets foajé fram till den 17 november.

Europan är en internationell stadsbyggnads- och arkitekturtävling för professionella team under 40 år. I årets tävlingsomgång deltar Nyköpings kommun tillsammans med Arlandastad Group, Explore Skavsta, och Region Sörmland, där vi önskar förslag på hur Skavsta kan bli ett levande och vibrerande område med över 10 000 arbetsplatser.

- Vi har fått in sju tävlingsbidrag som nu ställs ut i Stadshusets foajé. Med utställningen vill vi visa på arkitekturens potential att utveckla våra perspektiv på området. Tävlingsbidragen ser vi som viktig inspiration inför framtagandet av detaljplan och utformning för området, säger Tobias Ossmark, strateg på Stadsplaneringsenheten, Nyköpings kommun. 

europan_mingel.PNG

I onsdags var det öppet hus för utställningen i Stadshusets foajé. Många nyfikna besökare kom och tittade på tävlingsbidragen, där även kommunalråden Urban Granström och Ahmad Eid, Maria Karlsson chef fastighetsförädling på Explore Skavsta samt Dieter Sand, VD för Arlandastad Group, deltog.

Det finns fortfarande chans att besöka utställningen i Stadshusets foajé, den finns där till och med den 17 november. Den finns även digitalt på webben: nykoping.se/europan