Fler aktiviteter på Stora torget

28 juni 2024

Under juli får Stora torget ett lyft med ökad handel, utomhusbio och bytesdagar. 

Den satsning som Nyköpings kommun gör under 2024 främjar aktiviteter och mötesplatser på Stora torget. Fler handelsplatser har skapats och förfrågningar till det lokala näringslivet har gått ut för att öka möjligheterna till handel. 

- För att göra Stora torget mer levande vill vi att det händer saker som får människor att vilja vara där. Vi har redan märkt en ökad tillströmning av besökare i och med Maria Gripes värld, säger Monika Peña Calderon, projektledare på Näringslivsenheten i kommunen.

Två containrar placeras i slutet av juli på Stora torget och där erbjuds både handel och enklare servering. Lokala företag har erbjudits plats och nyligen blev det klart att det är Christers blommor och Smakimperiet som hittas i containrarna i sommar. Containrarna kommer utsmyckas av konstnären Mander.

- Containrarna ingår i satsningen som vi kallar Levande torg. Nyköpings kommun ser gärna att fler aktörer hittar till Stora torget och erbjuder Nyköpingsborna ett större utbud, säger Monika Peña Calderon.

På bytesdagarna kan deltagare kostnadsfritt byta saker med varandra. Varje deltagare får ta med sig upp till fem saker. Tema för byteslördagarna: 24 augusti konst- och konsthantverk, 7 september leksaker, 21 september perenner, 5 oktober spel, 19 oktober böcker.

Läs mer om vad som händer på Stora torget i sommar.