Lördagsturer och bättre tider för morgontrötta

7 juni 2024
Barn och utbildning Omsorg och stöd Trafik och resor Kommun och politik Uppleva och göra

Sommarens badbuss får nya tonårsanpassade avgångstider och byter dag till lördag.

– I år kommer badbussen att avgå kl 12 från stan två av dagarna och det tror vi passar bättre för morgontrötta tonåringar, säger Linn Salinas, fritidsledare på Ung Arena.

Bussen startar från Rosvalla och stannar vid Stenkulla, Brandkärr, Harg, Oppeby, bussterminalen och på Arnö. Nytt för i år är att bussen även avgår på lördagar.

– Många ungdomar sommarjobbar och har svårt att åka med på vardagar, så vi testar lördagar till Jogersö i sommar, säger Linn Salinas. Det var också en önskan från flera unga och föräldrar. Vi vill också påminna om att alla är välkomna att åka med badbussen: äldre, ungdomar och barnfamiljer.

Badbussen arrangeras av den kommunala fritidsverksamheten Ung Arena. Precis som tidigare år kommer Ung Arenas ambassadörer från högstadiet och gymnasiet och feriepraktikanter att följa med till badplatserna och hitta på aktiviteter för de som vill.

Bussen går från 17 juni till 14 augusti på måndagar, onsdagar och lördagar till Strandstuviken och Jogersö. Bussen är helt kostnadsfri att åka med, men alla passagerare behöver boka plats via SMS.

Se hela turlistan på nykopingsguiden.se/badbuss

 

Kontakt

Linn Salinas, fritidsledare på Ung Arena
Linn.salinas@nykoping.se
Tfn 070 470 06 29

Benjamin Moradimansour, samordningsansvarig på Ung Arena
Benjamin.moradimansour@nykoping.se
Tfn 073-412 16 05

 

Flera gratis sommarlovsaktiviteter för alla unga

Att åka med Badbussen till stranden är en av alla olika sommarlovsaktiviteter som finns att göra för unga i sommar. 

– I år kommer 28 olika föreningar anordna många sommarlovsaktiviteter och 17 av aktiviteterna kommer att vara kostnadsfria. Några exempel på föreningar som kommer hålla i kostnadsfria aktiviteter är Teater Sörmland, Hargs BK, Nyköpings Frisksportsklubb, Sportfiskarna och Studiefrämjandet Sörmland, säger Wilma Bränderson, föreningskonsulent på Nyköpings Arenor.
 
Många ideella föreningar söker om sommarlovsbidrag och det som prioriteras är kostnadsfria aktiviteter och aktiviteter som är i flera dagar.
 
Se alla aktiviteter på nykopingsguiden.se/sommarlov