Är du vår nästa deltidsbrandman?

16 november 2023

Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och bidra till ökad trygghet för människor i din omgivning? Just nu söker Sörmlandskustens räddningstjänst brandmän i beredskap till Oxelösund, Gnesta, Vrena, Nyköping och Nävekvarn.

Som brandman i beredskap, eller räddningspersonal i beredskap som det också heter, är du med och bidrar till trygghet och säkerhet i samhället, där du bor eller arbetar. Du har beredskap var tredje vecka, hemma eller på jobbet, men tar dig snabbt, oftast inom fem minuter, till brandstationen när larmet går.

Sörmlandskustens räddningstjänst ger dig all utbildning och övning du behöver, du får lön under tiden.

Att arbeta som brandman parallellt med ditt vanliga jobb innebär att du får tillgång till värdefull kunskap om brand och sjukvård som kan vara till stor nytta på din vanliga arbetsplats.

Läs mer om tjänsten och ansök här.

Till dig som arbetsgivare

Med en medarbetare som är brandman i beredskap får du en professionell livräddare i verksamheten. Men även en viktig resurs för att förebygga olyckor som kan få konsekvenser för arbetsplatsen och dess medarbetare.

Är du som chef nyfiken på vad en brandman i beredskap kan bidra med? Mer information till dig som arbetsgivare hittar du på Sörmlandskustens räddningstjänst webbplats.