Välkommen önskar kommundirektören

Hej och välkommen till Nyköping! 

Vi är jätteglada för att du är en av alla som väljer att flytta till Nyköping, en kommun som växer. Vi är över 58 000 invånare idag. Hoppas du kommer att känna dig som hemma och trivas här.

Vi är många som arbetar för att Nyköping ska vara en kommun där alla kan leva, verka och vistas på ett så bra sätt som möjligt. Runt 4 000 medarbetare ser till att du och alla andra bland annat får skola till barnen, omsorg för de äldre, avfallet hämtat, vatten i kranen, tillgång till idrottsplatser och kultur.

Tillväxten är stabil i Nyköping. En bidragande anledning är kommunens läge i regionen med närhet till Stockholm och med en internationell flygplats. Den påbörjade Ostlänken påverkar Nyköpings tillväxt och bidrar till att göra kommunen till en än mer integrerad del av Stockholm Mälardalen. Från Nyköping är det med andra ord lätt att nå både andra regioner och länder.

Det byggs intensivt i Nyköping: Förskolor, skolor, många nya bostäder både centralt och på landsbygden. Nyköpings resecentrum är på väg att växa fram intill nuvarande tågstationen och ridsportanläggningen på Arnö står snart klar. Läs gärna mer om alla projekt på nykoping.se.

Med närmare 50 000 medlemmar i runt 400 olika föreningar erbjuder Nyköping dessutom ett rikt kultur- och fritidsliv. Som ny invånare i kommunen är du med och gör den här platsen till vad den är.

Vill du engagera dig finns flera sätt. Saknar du något så ta gärna initiativ och starta något nytt. Att mötas – både på individnivå och i olika grupper – stärker sammanhållningen mellan oss alla.

Jag önskar att du välkomnas till Nyköping med öppenhet och att du vill, kan och vågar vara öppen och nyfiken tillsammans med oss som redan bor här. Jag hoppas också att vi ses så småningom, kanske i jobbsammanhang eller på annan plats i vår fina kommun. Tillsammans är vi Nyköpings kommun.

Tillsammans är vi Nyköpings kommun.

Varmt välkommen,
Mats Pettersson, kommundirektör

Öppna sidomeny