Studie- och yrkesvägledning för gymnasieelever

Vad ska jag bli? Vilka yrken har god arbetsmarknad? Vad passar jag till? Vilka möjligheter har jag? Sådana frågor kan vi hjälpa dig att hitta svaren på.

Enskild vägledning

Vägledning innebär att du av studie- och yrkesvägledaren får hjälp med att göra ett så väl underbyggt studie- och yrkesval som möjligt. Vi hjälper dig att bli medveten om dina möjligheter och begränsningar, du får reda på vilka alternativ som finns, du får hjälp med att fatta beslut och med att genomföra det du har kommit fram till.

Vägledning ställer krav och du måste själv vara aktiv och skaffa dig mer information om det du är intresserad av. Vägledning kan ske både enskilt och i grupp tillsammans med andra elever.

Val inom gymnasieskolan

Du ska välja inriktning och göra andra viktiga val under tiden du går i gymnasieskolan. Det är viktiga val, särskilt med tanke på de planer du har på studier och/eller arbete i framtiden. Om du är osäker på hur du skall välja, hjälper vi gärna till.

Studier efter gymnasieskolan

Du kommer att få mycket information om olika typer av studier, vad olika utbildningar innehåller, vad de leder fram till, behörighetskrav, hur stor konkurrensen är, hur man söker och så vidare.

Skolan har även en yrkeshögskoleinriktning på plats där man kan utbilda sig vidare till Flygtekniker och sedan även El- och Avioniktekkniker. Det betyder att det finns mycket information och stöd att få i beslut om vidareutbildning i detta spår.

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare

Charlotte Wargclou
073-412 15 85
charlotte.wargclou@nykoping.se

 

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny