Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

Meny vecka 20 13/5 - 19/5

Meny vecka 20 i PDF-format

Måndag
Lunch Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter LT
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde 
 
Middag Ostgratinerade champinjoncrêpes LT
 
Tisdag 
Lunch Husets klassiska lasagne med grillgrönsaker LT
Dessert Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummagrädde 
 
Middag Kycklingkorv Stroganoff med ris, vax- och brytbönor LT
 
Onsdag 
Lunch Cornflakesfisk med potatismos och bukettgrönsaker
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk  
 
Middag Köttfärspaj med rhode islandsås och varm maj LT 
 
Torsdag 
Lunch Nikkalouktasoppa 
Dessert Ostkaka med sylt och grädde
 
Middag Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis och wokgrönsaker LT
 
Fredag         
Lunch Pastasås med kyckling och vitlök, pasta och rotsaker med citron
Dessert Päronhalva med vanilj- och kardemummagrädde
 
Middag Janssons frestelse, ägghalva och kokt broccoli LT
 
Pingstafton
Lunch Biff Stroganoff med ris, vax- och brytbönor 
Dessert Chokladpudding 
 
Middag Bakpotatis med kycklingröra och varm majs LT 
 
Pingstdagen
Lunch Fläskschnitzel, serveras med skysås, potatisgratäng och gröna ärtor
Dessert Morotskaka
 
Middag Spenatsoppa med ägghalva, serveras med bröd och pålägg LT

Meny vecka 21 20/5 - 26/5

Meny vecka 21 i PDF-format

Måndag
Lunch Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt och morotsmix
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk
 
Middag Örtbakad fisk med vitvinssås, potatis, broccoli och gul morot
 
Tisdag 
Lunch Stekt kycklingfilé med mustig ratatouille, stekt kulpotatis och broccoli
Dessert Flädersoppa med grädde
 
Middag Högbosoppa, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
 
Onsdag 
Lunch Kålpudding med kokt potatis, ärtor och gräddsås LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk 
 
Middag Blodpudding med bacon och lingonsylt
 
Torsdag 
Lunch Stekt falukorv med stuvade makaroner, tricolormix LT
Dessert Fruktsallad med grädde
 
Middag Västerbottenpaj LT 
 
Fredag 
Lunch Stekt strömming med smällt dillsmör, potatismos och gröna ärtor
Dessert Toscapäron med grädde
 
Middag Ostgratinerade crêpes med köttfärsfyllning LT
 
Lördag 
Lunch Kycklinggryta med mangochutney, potatis, ärtor, majs och paprika 
Dessert Hallonmousse 
 
Middag Kallskuren kassler, kokt potatis, mimosasallad och morotsmix
 
Söndag 
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Dessert Kärleksmums
 
Middag Silltallrik med ägghalva och räkor, smörslungad potatis LT 

Meny vecka 22 27/5 - 2/6

Meny vecka 22 i PDF-format

Måndag 
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk 
 
Middag Fetaostpaj med spenat och soltorkade tomater, romanescosymfoni LT
 
Tisdag 
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök, potatismos, broccoli och gul morot 
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk
 
Middag Krämig fiskgratäng med tomat och champinjon, potatismos, paprika och majs LT
 
Onsdag 
Lunch Basilikadoftande ost och skinksås, pasta, amerikansk grönsaksblandning 
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde 
 
Middag Köttfärsgratäng med potatis, salsa och majs LT
 
Torsdag 
Lunch Gulaschsoppa med kött serveras med crèmefraiche topping
Dessert Saffranspannkaka med sylt och grädde
 
Middag Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater, blomkål och romanesco 
 
Fredag         
Lunch Kycklinginnerfilé med grönpepparsås, stekt kulpotatis, tricolormix
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås
 
Middag Varmkorv med tillbehör, potatismos och solgul ratatouillegrönsak
 
Lördag 
Lunch Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter LT
Dessert Persikahalva med kakströssel och grädde 
 
Middag Lasagnettegratäng med morot och tomat, romanescosymfoni 
 
Söndag
Lunch Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås
 
Middag Ostgratinerade crêpes med räkfyllning LT 
Öppna sidomeny