Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

Meny vecka 18 29/4 - 5/5

Meny vecka 18 i PDF-format

Måndag
Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor
Aprikoskräm med gräddmjölk

Tisdag
Stekt kycklingfilé med enbärssås, rostad kulpotatis, kokt broccoli
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella

Första maj
Ugnsbakad fläskytterfilé med stekt potatis, broccoli
Chokladmousse med hallon

Torsdag
Gulaschsoppa med kött, crèmefraiche topping
Saffranspannkaka med sylt och grädde
 
Fredag
Basilikadoftande ost- och skinksås, pasta och amerikansk grönsaksblandning
Jordgubbssoppa med lyxgrädde

Lördag
Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter 
Persikahalva med kakströssel och grädde

Söndag
Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Rabarberkaka med vaniljsås

Meny vecka 19 6/5 - 12/5

Meny vecka 19 i PDF-format

Måndag
Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt, värdshusgrönsaker
Blåbärssoppa med kardemummagrädde

Tisdag
Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis och morötter med citrus 
Hallonkräm med gräddmjölk

Onsdag
Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis och morotsmix
Nyponsoppa med vispad grädde

Kristi himmelfärds dag
Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Blåbärspaj med vaniljsås
 
Fredag
Kassler Hawaii med potatismos, romanescosymfoni
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella

Lördag
Fiskgratäng med räkor och dill, kokt potatis och klostergrönsaker
Kladdkaka med grädde

Söndag
Kycklinginnerfilé med bearnaisesås, stekt kulpotatis, tricolormix
Hallonmousse med maränger

Meny vecka 20 13/5 - 19/5

Meny vecka 20 i PDF-format

Måndag
Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter
Körsbärskompott med lyxgrädde

Tisdag
Husets klassiska lasagne med grillgrönsaker
Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummagrädde

Onsdag
Cornflakesfisk med potatismos och bukettgrönsaker
Svartvinbärskräm med gräddmjölk

Torsdag
Nikkalouktasoppa
Ostkaka med sylt och grädde
 
Fredag
Pastasås med kyckling och vitlök, pasta och rotsaker med citron
Päronhalva med vanilj- och kardemummagrädde

Pingstafton
Biff Stroganoff med ris, vax- och brytbönor
Chokladpudding 

Pingstdagen
Fläskschnitzel serveras med skysås, potatisgratäng och gröna ärtor. 
Morotskaka

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny