Toppbild

Systrarna som valde nystadslivet

Inflyttarna Jill Brådhe, 24 år och Jonna Brådhe, 27 år. Entreprenörer och egenföretagare:

Vilka är ni och hur kommer det sig att ni bor i Nyköping? 
Vi kommer från Stockholm men har alltid haft anknytning till Nyköping och Oxelösund genom mormors sommarstuga på Femöre i Oxelösund och mamma som drev Oxelökrog där vi jobbade på somrarna. Sedan 2012 driver Jill och jag ett café i Nävekvarns hamn på somrarna och sedan ett år tillbaka driver vi även livsmedelsbutik året runt. Det är en är ort som är väldigt välkomnande och rolig att bo och jobba i.

Vad är det bästa med era jobb? 
För det första är ingen dag den andra lik. Vi får dessutom träffa så otroligt många trevliga människor, vi träffar både turister och bybor och skapar relationer till dem. Sen är det så roligt att vi får jobba ihop med vårt företag och utveckla det. Vi har åtta åretruntanställda nu och det är hela tiden något vi försöker förbättra.

Var bor ni?
När vi bestämde oss för att ta över Coopbutiken lämnade vi Stockholm på riktigt och den gemenskap vi upplever här har vi aldrig känt i Stockholm. Jag har ett hus här och Jill har en lägenhet i Nyköping. Vi skulle inte ha vågat satsa så om vi inte trivts så bra.

Vad är det bästa med att bo här?
Att det är så välkomnande här. Vi tycker att det finns en stor trygghet och gemenskap och det är nära till vatten överallt. Vi älskar havet! Och så finns det många skogsvägar att köra rally på. Jag har gått över till Nyköpings motorklubb för att fortsätta tävla, SM väntar nu. Klubben har en sån härlig gemenskap, det är helt annorlunda än i Stockholm. (Jonna är på topp-10-listan inom rallyeliten)

Vad borde alla utanför Nyköping veta om att bo, jobba eller driva företag i Nyköping? 
Att det är en bra kommun att driva företag i. Att människor är väldigt uppskattande för det man gör, att alla hjälper varandra och att den stressen vi levt med i Stockholm inte finns här. Att vi har fina miljöer överallt och att det alltid är nära till allting. Till vattnet och Femöre till exempel!

Vad är ert bästa tips en ledig dag? 
Då vill vi nog båda ta oss till vattnet, helst med båt och gärna till Femöre. Kusten och skärgården är så fin. Men det är inte så dumt heller att promenera på Femöre med ryggan. Jill är en riktig naturmänniska som gärna fotograferar i naturen och tar långa promenader med sin hund och jag hänger gärna med.