Toppbild

Med smak för nystadslivet

Hemvändaren Sasse Sepehrazar, krögare och entreprenör: 

Vem är du och hur kommer det sig att du bor i Nyköping?
Jag är Sasse Sepehrazar, 32år. Född och uppvuxen i Nyköping. Efter ett par år på stjärnkrog i Stockholm ville jag “hem” igen. Jag har alltid varit hemkär.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att utveckla människor och kollegor och att få utvecklas själv. Att vi tillsammans får skapa en kreativ och bra upplevelse i min hemstad. Jag vill bidra till att utveckla den mat-& nöjesscen som staden och invånarna här förtjänar.

Var bor du?
Vi har hus i Östra Villastaden, ett stenkast från Brandkärr där jag levde mina första år. Tillsammans med min fru Josephine, mina döttrar Elise & Lily samt taxen Fritz.

Vad är det bästa med att bo i Nyköping?
Jag tänker jag ofta på vilken fantastisk stad jag bor och är uppvuxen i. När vi tar en cykeltur längs med ån från Öster till Väster eller när jag träffar lokala producenter och företagare till exempel. Folk här bryr sig genuint om varandra och om hantverket. Det fina med Nyköping finns i de små detaljerna och det är i dom som lyckan sitter.

Vad borde alla utanför Nyköping veta om att jobba eller driva företag i Nyköping?
Att det är en tacksam miljö för tillväxt, en lyhörd kommun som är mån om att ta hand om sina företagare och att vi tillsammans får näringslivet att växa. 

Vad är ditt bästa Nyköpingstips en ledig dag?
Att gå på parkbänkssafari runt Nyköpingsån i centrum, ta med ett tråg ostron och lokal kall dryck, från Öster till Väster. En varm sommardag är jag gärna ute i skärgården. Kvällen tillbringas gärna på någon av våra restauranger eller i goda vänners sällskap!