Toppbild

Konsten att bygga ett nystadsliv

Urinvånaren Marcus Larsson, 30 år. Småbarnsförälder och egenföretagare:

Vem är du och hur kommer det sig att du bor i Nyköping?
Jag heter Marcus Larsson, är 30 år och bor i Nyköping och har egentligen alltid bott här med några undantag. Jag växte upp i en företagarfamilj där jag lärde mig mycket och utbildade mig till flygtekniker för att få lära mig något nytt. Men det har jag aldrig jobbat som för det blev andra jobb istället. För fyra år sen bestämde jag mig för att starta företag inom mark och bygg och nu är vi elva personer. Det blev en flygande start kan man säga.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Alla kundkontakter. Halva tiden jobbar vi med större företag och den andra halvan med privatpersoner. Vi hjälper dem bygga sina drömhus, gör husgrunder, tomter och murar med mera. Det är roligt med kontakterna och få hjälpa människor förverkliga sin kanske största investering i livet. Dessutom gillar jag problemlösning, det har jag alltid gjort. Jag försöker alltid se möjligheterna och har lärt mig att inte ta på mig för mycket. Planeringen är viktig.

Var bor du?
Jag bor i en villa på Arnö i Nyköping som jag byggde 2016 efter jobbet och på helger. Det var då jag bestämde mig för att starta företag. Sedan dess har det rullat på. Nu är vi fyra i familjen, vi har en dotter på 2,5 år och en liten kille på några månader. Vi gillar verkligen att vara hemma och mysa.

Vad är det bästa med att bo i här?
Läget bland annat, att vi har så nära till kusten och skärgården. Det är en bra stad att bo i med fina miljöer, den växer kraftigt och här finns massor med trevliga människor. Stan utvecklas i högt tempo och för företag i Nyköping skapar det många möjligheter.

Vad borde alla utanför Nyköping veta om att jobba eller driva företag i Nyköping?
Det byggs väldigt många bostäder och jobbar man som jag är det lätt att få kontakter. För dem som vill driva eget företag är det bra att vi har så stor inflyttning och att vi får nya etableringar och nya jobb.  

Vad är ditt bästa Nyköpingstips en ledig dag?
Då tar vi båten ut till vår underbara skärgård. Vi har båten inne i Nyköping och att åka ut en solig dag till en ö och lägga sig där är ungefär samma känsla som man får när man sticker iväg på en utlandsresa. Allt bara släpper. Eller så är vi hemma eller åker till våra föräldrar på landet. Båda paren har gårdar utanför stan och vi hänger gärna med dem också.