Toppbild

Från storstadsliv till nystadsliv

Mitt namn är Erik och jag är nybliven Nyköpingsbo. Jag flyttade hit med min familj hösten 2018 efter att jag och min fru fått nog av storstadslivet i Stockholm. Att vi dessutom hade en liten grabb och en till på väg bara ökade vår längtan att lämna lägenheten och hitta ett hus där vår familj kunde växa.

Valet av Nyköping kom sig av min frus önskan att som ursprunglig Flen-bo få komma tillbaka till Sörmland. Jag som har mina rötter på Öland ville komma nära havet och naturen igen. När vi flyttade var tanken att vi skulle tågpendla till våra jobb i Stockholm men att vi skulle hålla ögonen öppna för arbetsmöjligheter i Nyköping. Två år senare har vi nu båda fasta anställningar här i Nyköping, jag på Learning Well och min fru på Länsförsäkringar Södermanland.   

Vad är det bästa med ditt jobb?
Som systemutvecklare och konsult är det bästa med mitt jobb friheten att styra över min egen arbetstid och det nära samarbetet jag får med mina kunder. Att jag dessutom har kollegor som är grymma på det dom gör och inte har svårt att dela med sig av sin kunskap gör mig både glad och stolt över min anställning.

Hur ser din boendesituation ut?
När vi väl bestämt oss för att flytta så ville vi göra det så enkelt för oss som möjligt. Då tyckte vi det skulle vara skönt med ett relativt nytt och modernt hus med inte för många eller för stora åtaganden. Av någon märklig anledning föll vi totalt för en suterrängvilla av modell större byggd 1970 och som på kan beskrivas som ett totalrenoveringsobjekt. Varför välja det enkla alternativet när det svåra är så mycket intressantare? Men Bryngelstorp som vi nu bor i, är ett väldigt bra familjeområde. Vi bor bara ett stenkast från förskolor, skolor, vårdcentral och närlivs. Allt en småbarnsfamilj som vi behöver.

Vad borde alla utanför Nyköping veta om att bo eller jobba eller driva företag i Nyköping?
Jag skulle vilja summera företagsklimatet i Nyköping med ett ord. Samarbetsvilja.  Jag har erfarenheter från reklam och webb-branschen i Stockholm och kan påstå att det ofta är svårt att hitta företagspartners som inte sätter sig själv eller sin egen prestige i första rum. Alla här som jag varit i kontakt med hittills, både i arbetet och privat, har visat mig att det finns en större vilja att arbeta tillsammans för att lösa uppgiften och att just samarbetet och öppenheten gentemot varandra är så tydlig.

Vad är ditt bästa Nyköpingstips en ledig dag?
Då mycket av min fritid har handlat om renovering så har jag nu förmodligen bättre kännedom om Nyköpings alla byggvaruhandlare än vad jag har om Nyköpings små pärlor till tidsfördriv. Jag kan i alla fall varmt rekommendera en promenad på stigarna över Labro Ängar vid Sjösafjärden, en underbar öl- och korvlunch på Nils Oscars bryggeri i Gamla Brygghuset, eller att ta med småbarnen på en glass i hamnen och en lekstund efteråt i KungsHagens lekplats med Pirat-tema!