Toppbild

Nära allt i nystadslivet

Jag heter Anna och flyttade från Stockholm till Nyköping för 9 år sedan tillsammans med familjen. Från att ha bott i innerstan flyttade vi med åren längre och längre ut i förorten och till slut landade vi i Nyköping när det var dags att köpa hus. Vi ville prova på att bo i en mindre stad och här fick vi mer hus för pengarna - och så vi blev kvar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Mitt jobb som marknadsförare på Nyköpings Arenor är roligt på många sätt. Det bästa skulle jag säga är mina kollegor och att få vara med och samordna ett rikt evenemang, kultur och fritidsliv för alla Nyköpingsbor och besökare - att få vara med och levandegöra vår stad. 

Hur ser din boendesituation ut?
Vi bor i ett sekelskifteshus med en stor trädgård. Huset ligger tillräckligt centralt för att ha nära till allt, jag kan till exempel ta cykeln till jobbet och kan gå till matbutiken om jag vill det. Men det är också lagom långt bort för att få lite lugn och ro och tid i trädgården och nära fina motionsspår.

Vad är det bästa med att bo i Nyköping?
Det är nära till det mesta. Nära Stockholm där vi har vänner som vi kan åka upp och hälsa på över en dag. Men också nära till hela världen via Skavsta. Vi har också ett rikt föreningsliv (över 400 föreningar i Nyköping) så det finns mycket att hitta på. Själv spelar jag hockey på fritiden och jag gillar att gå på olika sportevenemang, konserter eller stand up. Det är helt fantastiskt vilka stora artister du faktiskt kan se här på hemmaplan.

Vad borde alla utanför Nyköping veta om att bo eller jobba eller driva företag i Nyköping?
Jag upplever att i en mindre stad är det lättare att knyta kontakter. Man träffar ofta ”någon som känner någon”, alla har någon gemensam beröringspunkt. Det är tillräckligt stort för att vara anonymt men så pass litet att man har koll på många. Man springer alltid på människor i olika sammanhang och det gillar jag.

Vad är ditt bästa Nyköpingstips en ledig dag?
Att ta en joggingtur eller en lång promenad vid vattnet. Börja i hamnen och fortsätt sedan längs med ån för att avsluta med en fika på något mysigt kafé.