Toppbild

Lifehacka karriären

Andreas ”Andy” Hanna är 22-åringen som hunnit långt i karriären. Som marknadschef och egenföretagare inom digital marknadsföring lever han ett intensivt liv som kräver reflektion och återhämtning – precis vad han hittar i Nyköping.

– Jag flyttade från Södertälje till Nyköping när jag var fyra år. Som liten hade jag fullt upp med skola, vänner och innebandy, och när jag kom upp i högstadiet började jag med ridsport.

Andy har hunnit med mycket och det han tar sig för gör han helhjärtat. Med en pappa i restaurangbranschen fick han tidigt hoppa in på stadens krogar och på somrarna jobbade han extra som fotbolls- och innebandydomare.

andy-2048x1152.jpg

– Jag jobbade för att jag verkligen gillade det, men också för att få in pengar till mitt hästintresse. Båda sakerna fick mig att växa.

På gymnasiet valde Andy att plugga hotell- och restaurangprogrammet på välrenommerade Nyköping Strand Utbildningscenter. Förutom att lära sig mer om det han redan gillade gav det också möjlighet till jobb utanför skoltiden. Redan efter första året kunde han finansiera drömmen om en egen häst.

Jag har lärt mig att jag mår bra av att komma hem och landa efter en lång arbetsdag.

– Jag har alltid gått min egen väg och jag förstår att det inte passar alla att plugga och samtidigt jobba så mycket som jag gjorde, men det funkade för mig.

Nästa steg i karriären blev på restaurang Voyage i Nyköping. Mixen att jobba med servering, ta hand om gäster och ansvara för sociala medier passade perfekt. Därefter bar det vidare till snabbt växande ridsportsvarumärket PS of Sweden. Andys intressen har alltid varit en drivkraft och nu fick han möjlighet att kombinera passionen för hästar med sina kunskaper inom marknadsföring.

– De kontakter jag har byggt genom åren gör att jag hela tiden springer in i nya möjligheter. Men jag skulle inte orka hålla det här tempot om jag inte också fokuserade på att hämta andan.

Under långa löpturer och promenader längs Stadsfjärden i Nyköping hittar Andy lugnet. Den stilla miljön ger möjlighet till reflektion.

– Det finns en liten brygga där som är gömd i vassen, som jag brukar stanna till vid. Jag har lärt mig att jag mår bra av att komma hem och landa efter en lång arbetsdag. Nyköping är ett bra komplement till det hektiska storstadslivet och ger mig den återhämtning jag behöver.

Andreas ”Andy” Hanna

Ålder: 22 år
Jobb: Driver konsultföretag inom digital marknadsföring i kombination med rollen som nationell marknadschef för APM Group. Sitter i styrelsen för Marknadsföreningen MINO i Nyköping.
Boende: Vindsvåning på 100 kvm i centrala Nyköping med 5 minuters promenad till tågstationen.
Tycker: Att tid för reflektion leder till snabbare utveckling i karriären.
Kännetecken: Vågar vara sig själv och köra sitt eget race.